Nieuws:

Vergeet niet te stemmen op de vraag van de week!

Hoofdmenu

Bob de Jong & Bas Westerweel

Gestart door Marloes, augustus 15, 2006, 10:44:11 AM

Vorige topic - Volgende topic

Marloes



Bas Westerweel
16 mei 1963 in Amsterdam
Bas getrouwd is met actrice Babette van Veen en hebben samen vier kinderen.
Halverwege de jaren tachtig begon Bas Westerweel als jong talent bij de AVRO. Hij nam toen de presentatie over van Ad Visser voor het razendpopulaire muziekprogramma Toppop. Daarna presenteerde hij het programma 'De sleutels van Fort Boyard' en het kinderprogramma 'Alles Kits'. Hij presenteerde ook het programma 'Klokhuis'.
Bas heeft uiteindelijk zeventien jaar voor de AVRO gewerkt. Sinds 2002 is hij creative director bij 'KEESIE', een bureau dat zicht richt op communicatie, advies en reclame voor jongeren. In 2005 deed hij de stem van 'plankton' in de Nederlandstalige versie van de film 'Spongebob Squarepants'.
In september 2005 is hij weer gaan presenteren voor het programma 'Bij ons Thuis' voor de Teleac. En sinds 2006 werkt hij mee aan verschillende programma's voor de nieuwe omroep LLink. Bas is getrouwd met actrice Babette van Veen en heeft vier kinderen: Julie, Dylan, Sebastiaan en Silvijn. Die zal hij toch even moeten missen tijdens Peking Express...

Bob de jong
13 november 1976 in Leimuiden
Bob is een schaatser die gespecialiseerd is op de lange afstanden: de vijf en tien kilometer. De Jong is zijn hele leven al schaatser en zijn carrière wordt gekenmerkt door pieken en dalen.
Een goed voorbeeld zijn de Olympische Spelen in 1998. Hij pakte zilver op de tien kilometer. Vier jaar later werd hij teleurstellend 15e op de tien kilometer. Maar in 2006 in Turijn pakte hij verrassend goud op zijn afstand, de tien kilometer, met een persoonlijk record van 13.01,57.
Op het WK afstanden is Bob heer en meester. Hij won de tien kilometer in 1999, 2003 en 2005. In 2001 won hij ook goud op vijf kilometer. Bob de Jong is dus de man voor de lange afstanden, maar of hij de afstanden van Peking Express ook aan kan....?

hillo

Bas vind ik n toffe gozer :P maar Bob.. nah.. niet zo..

Marloes

Ik vind t opzich wel een leuk koppel