Nieuws:

Vergeet niet te stemmen op de vraag van de week!

Hoofdmenu

Bart Veldkamp & Chimene van Oosterhout

Gestart door Marloes, augustus 15, 2006, 10:43:44 AM

Vorige topic - Volgende topic

Marloes



Chimene van Oosterhout
11 februari 1964 in Curaçao
Toen Chimène zeven was verhuisde ze naar Nederland. Na een studie communicatiewetenschappen ging ze in de pr-business werken. Ze stuurde op een gegeven moment een tape naar de TROS en werd daar omroepster. Ze bleef daar anderhalf jaar en ging toen naar Veronica om daar ook omroepster te worden.
Chimène heeft ook in televisieseries gespeeld als 'Goede Tijden, Slechte Tijden', 'Oppassen' en 'Onderweg naar Morgen'. Maar naast acteren lag het presenteren haar ook goed. Ze presenteerde het programma 'City Report' en ze was ook een Angel in het programma 'Gordons Angels'. Ze heeft ook het programma 'Motor TV' gepresenteerd. Chimène was ook te zien in 'Yorin Travel'. In 2005 presenteerde ze de 'Televisiedokter' en voor SBS 6 heeft ze het programma 'Sterrenbeurs' gepresenteerd.
Kortom Chimène houdt niet van stilzitten. Het is dan ook niet meer dan logisch dat ze meedoet als deelnemer aan Peking Express Vip. Hoe zal ze het er vanaf brengen in India?

Bart Veldkamp
22 november 1967
Sinds 1996 is Bart Veldkamp een voor België uitkomende schaatser. Hij verruilde zelfs zijn nationaliteit om dat mogelijk te maken. Sindsdien staat hij bekend als 'schaatsbelg'. Sinds de Olympische Spelen van 2006 in Turijn is Bart gestopt als schaatser.
Maar Veldkamp is natuurlijk vooral bekend geworden toen hij nog voor Nederland schaatste. Hij debuteerde als langebaanschaatser op het wereldkampioenschap in 1989. Hij kwam uit het marathonschaatsen waar hij in 1988 wereldkampioen was geworden. In 1990 werd hij derde op het wereldkampioenschap en Europees kampioen. Dit was het begin van een lange erelijst in het schaatsen met als hoogtepunt Olympisch goud op de 10 kilometer in Albertville in 1992. Op de Olympische Spelen van 1994 werd Bart derde op de tien kilometer. In 1998 haalde Veldkamp brons op de 5 kilometer en zorgde voor de eerste Belgische schaatsmedaille in de Olympische geschiedenis